Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Το σπίτι του Τολστόι ακριβώς όπως το άφησε...

Η φωτό από εδώ

Η Yasnaya Polyana ήταν η πατρίδα του Τολστόι, που βρίσκεται 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τούλα, της Ρωσίας και 200χμ στα νότια της Μόσχας. Ο μεγάλος συγγραφέας γεννήθηκε, έζησε και θάφτηκε εκεί.

Αμέσως μετά το θάνατο του Τολστόι, η περιουσία του έγινε μουσείο αφιερωμένο στη μνήμη του. Έργο της Αλεξάνδρας Tolstaya, κόρης του συγγραφέα. Αλλά και ο σημερινός διευθυντής του μουσείου είναι ένας από τους απογόνους του Τολστόι. Το μουσείο περιέχει προσωπικά είδη του Τολστόι, καθώς και την τεράστια βιβλιοθήκη του Ήταν εκεί που ο Τολστόι έγραψε και γιόρτασε τα μυθιστορήματά του Πόλεμος και Ειρήνη και  Άννα Καρένινα.

Το μουσείο περιλαμβάνει το αρχοντικό του συγγραφέα, το σχολείο που ίδρυσε για τα παιδιά των αγροτών, καθώς και ένα πάρκο με τον τάφο του Τολστόι. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου η περιουσία του όλη καταλήφθηκε από τους Γερμανούς, την οποία και βεβήλωσαν, αλλά όλα τα πολύτιμα αντικείμενα είχαν διασωθεί από τη Σοβιετική κυβέρνηση η οποία είχε εκκενώσει το σπίτι πριν από την εισβολή. Μετά τον πόλεμο η περιουσία και το αρχοντικό αποκαταστάθηκαν ακριβώς όπως ήταν όταν ο Τολστόι ζούσε εκεί, και η Yasnaya Polyana παραμένει ένα εξαιρετικά δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στο εσωτερικό της Ρωσίας.